BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 17, 2010

SomeOne ^__^






"SomeOne"

^__^


"DIA MILIK KU"



Semula ku tak tahu engkau juga, t'lah ingin memilikinya
Bukankahku lebih dulu
Bila engkau temanku
Sebaiknya tak mengganggu

Dia untukku, bukan untukmu
Dia milikku, bukan milikmu
Pergilah kamu jangan kau ganggu
Biarkan aku mendekatinya
Kamu tak akan mungkin
Mendapatkannya karena dia
Berikan aku pertanda cinta
Janganlah kamu banyak bermimpi..ooo
dia untuk aku


Bukankah belum pasti kamu juga kan jadi dengan dirinya
Dia yang menentukan, apa yang kan terjadi
Tak usah mengaturku

Dia untukku, bukan untukmu
Dia milikku, bukan milikmu
Lihatlah nanti, lihatlah saja
Biarkan aku mendekatinya
Kamu tak akan mungkin
Mendapatkannya karena dia
Berikan aku pertanda juga
Janganlah kamu banyak bermimpi


Kusarankan engkau mundur saja...

SOMEONE

^__^

Monday, December 13, 2010

Realiti Dan Fantasi...



REALITI

Keadaan dimana kita semua merasa,melihat,meyentuhnya...

Keadaan dimana kita happy bila melihatnya..

Ia berada depan mata..

Kita boleh mencapainya...Menyentuhnya...

Kita sama-sama..Dekat bersama...

Namun....

Kau Nun disana...

Jauh....


FANTASINYA

Suatu bayangan indah..

Dan kita semua juga memilikinya...

Bayangan yang tak tercapai jasad..

Kita tak mampu menyentuhnya..

Hanya mampu Melihat dalam mimpi indah

Mimpi yang kita cipta sendiri..

Kita nak jadikan ia kenyataan..

Tapi kita tak mampu juga..

Sebab ia sekadar

Fantasi..

Jauh Kau Disana...

Dekat Dihati Ku..

^__^


Di Waktu Hidup Ku.... ^__^

Lemah hatiku melangkah meninggalkan dirimu
Jauh dari semua yg terindah
Ku pejamkan mata ku tuk menerima semuanya
Walau hati tak pernah tuk mengerti
Berat lagi ku cuba tuk melupakan dirimu hatimu bayangmu

Waktu dah pun menungguku tuk meninggalkanmu
Untuk kau lupakanku
Reda genggaman tanganku lepaskan dirimu
Tuk hidup yang baru..

Jauh ku kan mencintaimu
Di setiap waktu tak ku lupakanmu
Jauh ku kan menyanjungmu
Ku kan meninggimu di waktu hidupku
Ooooohhh

selalu merindumu... woaaahh
Woaaahh biarpun kau jauh
Hati takkan pernah rendah
Untuk mencinta dirimu

Sunday, December 5, 2010

Sahabat - Kawan,Rakan Dan Teman

Setiap Pertemuan Pasti Ada Perpisahan..



Pertemuan terjalin..

Akrabnya sebuah perhubungan..

Walaupun masa sentiasa mencemburui...

Pertemuan kita telah banyak mengukir kenangan dalam lipatan sejarah hidup ku..

Kita semua bakal terpisah jauh..

Masing2 jauh ditempat sendiri....

Walaupun perit diri ini untuk menghadapinya..

Namun terpaksa jua aku gagahinya..

Kita manusia biasa hanya mampu merancang..

Allah S.W.T yang telah menetapkannya..

Perpisahan ini akan tetap terjadi..

Kerana pertemuan dan perpisahan ibarat adik beradik kembar..

Yang takkan boleh dipisahkan..

Walau Apapun...

Abadikan setiap kenangan yang telah kita ukir bersama..

Walaupun masa amat singkat untuk kita lebih bersama...


Saturday, December 4, 2010

Aku Lulus Exam... Next Year Aku Da Bergelar Sebagai Kakitangan Awam...


Salam Semua.....

Kegembiraan Yang Tak Tergambar Bagi Diriku...

Aku telah di sahkan lulus exam... 
Yahoo!!!

Walaupun Bukan Kesemua Batch Kami Lulus..

Seramai 7 org gagal..

Apapun..kepada kwn2 ku yang kurang bernasib baik..

Teruskan usahamu..

Kegagalan bukan la titik kepada perjuangan mu..

Kepada yang lulus..

Nanti da kerja..

Kerja la dengan ikhlas n jangan makan gaji buta..hehehe

Apapun...aku gembira yang tak terhingga...

Tahun Depan..

Aku akan bergelar sebagai kakitangan kerajaan...

Hehehehehe... 
Ok la...

Aku chow dulu..

SALAM PEACE DARI AKU...

^__^

Wednesday, November 24, 2010

Final Exam_iS oVeR_I'm fReE!!



Final is over...

I'm free now....

Yahoo...

Keriangan yang tak tergambar...

Mmg saat yang aku tggu selama ini...

Kini hanyalah menunggu saat keputusan akan diumumkan..hahahaha

Aku harap lulus...

Amin.......




Kini...

Apa yang penting....

Aku nak meringankan beban kepala otak aku ni..

Da lama rasanya aku jadi student ni..

Tak sabar nak cuti sebelum ada penempatan kami..

Kawan2 ku....harap semuanya lulus...

Amin...

Takkan ada yang extend nnt.

Amin......

Yahho!!!!!!!!!!!!!!!!

Jom Kita Enjoy..........

Chow...

Saturday, November 20, 2010

FiNaL ExAm..... ^__^


Exam.....

Aku akan menempuhi final exam pada 22/11/2010 - 24/11/2010..

Exam ini akan menentukan masa depan aku...

Sama ada aku ni dah layak untuk menjadi kakitangan kerajaan dalam KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA...

Harap aku lulus dengan jayanya exam ni...

Aku pn xnak laa sangkut...

Nak Ulang sem....Payah Ooooo....

Tak mau aku...hehehe...

Doakan aku berjaya dan lulus dalam exam ni tau...
Amin...



Study...

Aku telah beberapa malam tidow lewat..

Aku study la....

Study Group bersama kwn2 ku..

Antara geng study aku ialah,Aku(Rais), Mizan, Roy, Fouzi, Yosua & Jeff..

Kami study ni gila2 jgk bah...

Study cam main2...hehehe

Kira study2 2...kami sempat lg wat lawak dan bercerita..

Hehehehe..

Best kan style kami punya study..hehehe..

Slumber jer...hahaha...

Janji kami paham...

^__^


Wish We All Luck..

Doakan kami semua calon 126 org lulus exam
Dan layak menjadi staff goverment..

Hehehehe..

Kepada kawan2 ku....

Semoga kalian berjaya....

Kita semua akan pulang kampung masing dengan kejayaan..

Chaiyo2...

Peace....

^__^

Wednesday, November 17, 2010

Chicken Dance.....SleepzzZZ In Class La..^__^



Hahaha....

Ni kes kena denda kat kelas sebab tido..ahaks..

Siap kepala brg atas meja lg..hehehe..

Da la duduk plg depan.....

Mmg gila la kami ni...hehehe..

Da nak dekat final exam msh lg malas2..kihkihkih...

Tarian ayam...hahahaha...

Carzy!!!!!!!!!!

Sunday, November 14, 2010

Review Of My Life

Budak Kelas 5 Anggun (2005)

Salam N Peace...

Tiba2 aku teringat plak kat kisah zaman aku sekolah menengah dulu..

Bukan apa....ada kwn aku yg upload ini gambar kat muka buku a.k.a facebook bah..

Tue yg tiba2 sentimental sikit.....sikit jak tau..
Hehehehe..

KBSM.

Tau maksudnya????

K-Kenangan
B-Budak
S-Sekolah
M-Menengah

Hehehehe...
Saat plg indah bah 2 bersama kawan2

Ntah..bila lagi kami dapat jumpa....

Masing2 da ada kerjaya dan hidup masing2..

Semua da ada tanggungjawab sendiri..

Namun satu yang aku harapkan....

Semoga hubungan persahabatan kami kekal..

Sampai sekarang kami masih berkawan..

Walaupun jarang jumpa n contact...

But...

WE ALWAYS FRIENDS TILL THE END...

Saturday, November 13, 2010

Kebahagiaan Kembali.... Welcome My Dear

C.I.N.T.A__K.A.M.I



Perhubungan....

Antara CINTA DAN PERSAHABATAN...

Persahabatan....xkan ada istilah perpisahan......

Percintaan..sering dikaitkan dengan kekecewaan dan perpisahan..

Namun tue semua mmg da lumrah dalam setiap percintaan.

Begitu juga dgn kisah cinta ku..

Yang hampir sampai ke titik akhir...

Namun aku tak berputus asa untuk mempertahankannya...

Selagi aku mampu....Aku akan takkan berdiam diri...

Dia segalanya bagi ku....

Hidupku xkan sempurna dan bahagia tanpa Dia..

Siapa DIA???

Aku yakin...korg smua tau juga....

Doakan jak hubungan kami kekal sampai ke jinjang pelamin..

Amin.


Monday, November 8, 2010

End Of My Story



Aku takkan update lg blog aku ni...

Aku xda mud da....

Mmg lgsg....

Laman sosial ni mmg sial jgk bah kdg2...

Bikin aku panas.....

Silap2 aku xkan buka lg blog aku ni...

Harap la...

Klu aku buka pown...utk apa ek???

Mgkn utk luahkan ati dam perasaan ku ni....

Tp cam xda guna jak bah...

Bikin sial hidup aku jak....

Bgs xda apa2.....

K la...aku mmg xda mud....
Shit!!
Damn It!!!
Fuck Of!!!

Chow!!!!!

Wednesday, November 3, 2010

Tinggal Cerita Ku....



Setiap kehidupan pasti ada rintangannya....

Kita manusia hanya mampu merancangnya....

Kita ni insan kerdil dimata-Nya..

Siapalah kita ini????

Dan Aku pasti.....

Kita semua pasti ada cerita masing2.....

Cerita lucu,sedih,gembira mahupun romantis....

Dulu.....mmg sgt indah....byk peristiwa menarik berlaku dalam hidup ku..

Namun semuanya hanya tinggal cerita....

Cerita yg pstinya aku xkn lupa.....

Cerita di mana aku bermula seperti mana yg ada sekarang....

Diri yg aku bentuk dr peristiwa silam ku....

Ku renung ke luar jendela.....

Aku seakan ingin kembali pada zaman silam ku...

Ku ingin perbetulkan segala salah da silap ku..

Ku ingin membahagiakan insan yg pernah aku sayang dan yg penah menyayangi ku dulu...

Tapi.....semua tue da tak mmpu aku lakukan.....

Hanyalah secebis doa aku mampu kirimkan...

Semoga insan yg dekat or jau dr aku bahagia dgn diri ku yg serba kkurangan ni..

Aku akui...Aku telah byk mngecewakan org...

Aku tak mmpu nak berbuat apa2...

Keadaan yg telah merubah segalanya....

KENANGAN

Akan tetap abadi dalam ingtan ku....

Diri ini

Cerita hidupku...

Hanya Dia yang TAHU..
Siapa tahu....???

Suatu hati nanti....
Aku akan mendapat kebahagian yang tak pernah aku dapat dulu..
Kebahagian yang aku cari tak pernah aku temui lagi..
Aku masih mencari...
Dan terus mencari...

Disegenap hari ku...

Aku seperti orang yang bahagia...

Namun Hanya Aku yang tahu di sebaliknya..

Hati.

Dan,

Perasaan..

Hidup umpama roda..

Berputar..

 Dan akan berhenti suatu ketika nanti..
Begitulah Cerita Hidup Ku Akan Berakhir........


Wednesday, October 27, 2010

Terkenang..



Salam n selamat petang....

Tiba2 aku terkenang someone plak....

Huhuhuhuhu...

Entah knpa aku terkenang dia...

Mmg dia special in my heart la..

Hehehe....bkn ap bha..aku ternmpk somethng td..

Hehehehe........

Igt jgk dia kat aku erk.....

Hehehe...hrp dia xkn lupakan aku spt mn aku x pnh lupa kat dia....

Tuesday, October 26, 2010

Sepi dan Sendiri

Sepi dan Sendiri
Setiap manusia juga setiap insan yang ada di bumi ini pasti pernah merasakan hal yang sama, yaitu merasa sepi dan sendiri. Terkadang ketika sepi dan sendiri itu menghampiri semua merasakan kebingungan yang tak berarti, selalu pertanyaan “Kenapa dan darimana sepi juga sendiri ini berasal?” muncul dari setiap hati insan yang tengah merasakan sepi dan sendiri. Jawabannya cukup sederhana dan semua akan menyadarinya bahwasepi dan sendiri itu ada dari dalam diri dan hati kita, bukan dari luar apalagi dari orang lain.

Terkadang ego yang ada membuat kita selalu menyalahkan keadaan dan orang sekitar, padahal itu semua salah kita. Kita yang menciptakannya, kita yang mengundangnya, dan kita yang membuat semua menjadi nyata dan buruk. Satu hal yang tak pernah disadari “Kita tidak akan pernah sendiri dan tak akan pernah sepi, karena Tuhan ada bersama kita dimanapun kita berada. Begitu sayangnya Tuhan terhadap kita sehingga Tuhan mengutus malaikat-malaikatnya untuk menyertai kita dalam setiap langkah dan aktifitas kita”.
Buatlah sepi dan sendiri itu menjadi sebuah keadaan yang sangat menyenangkan. Manfaatkanlah keadaan itu untuk berkarya, jangan pernah menyia-nyiakannya. Karena keadaan itu berasal dari hati dan diri kita. :)


Nasib...


Nasib......

Nasib kita semua ni sama ker????

Mmg x sama.....

Cam aku....nasib aku ada yg baik...ada jgk yg malang...

Aku....Masih mengharapkannya....

Namun semua 2 hnya la mimpi...

Ibarat mimpi d siang hari.......

Kata org...mimpi 2 mainan tido...

So,mmg mainan tido la kan???

Apa2 pn....kita sbg manusia biasa kna la trma dgn senyuman...

Cam lagu 2...hadapi dengan senyuman....

Senyumlah Walau Diri Mu Di Sakiti...

So,pengjarannya..jgn la bmmpi d siang hari..

Nnt ngigau plak...

Kalau nak mmpi..tggu malam hari...hehehe...

Kdg2 mmpi d malam hari ada jgk btul nya...hehehe..

So.......Gurls N Guys...

Keep N Touch..........

Salam Peace Dude.....



Jauh kau disana....
Dekat hati ku disini....
Kau pergi dari ku....
Ku hanya mampu mendoakan kebahagiaanmu...

Monday, October 25, 2010

Trip To Perlis...


Salam n selamat malam..

Huh!!penat giler......

Hari ni aku ngn member aku jalan jauh tuu...

Aku,Farhan,Zuhairi,Bell N Member Farhan Awie...

Kami jalan2 p padang besar....gua kelam....kuala perlis....

And cam byk tmpt kami g..hehehehehe

Mmg enjoy giler....bab kami guna kreta sndri...

Kreta Proton Iswara Farhan....

Kami bertolak dari penang kul 10 gtue laa..

Sampai sana lbh kurang kul12 lbh cam2..

Perjalanan memakan 2 jam lbh gak la....

Hehehehehe.....

Ada satu pristiwa lucu ni...

Ini berlaku time kami OTW g Gua Kelam...

Hahahaha...Farhan drive.....siap dia Drift lg..hahaha.....

Nasib nyawa kami xmelayang..hehehe...

Masih pnjg umur bah...hehehe...

Di Gua Kelam....Kami masuk la gua kelam...

Mmg best.....dalam gua 2....mmg sejuk...nyaman....

N...byk padi la kami tgk semasa dalam perjalanan p sana..

Apa2 pn mmg enjoy...hahahaha....

Klu ada rezeki...nak g Thailand...bru gempak....Hohohohohoh....

K la...aku nak tdo....

Penat....

Aku smpi hostel td....

Pukul 10.30...

Lewat kan???

So....Aku Chow...Hehehehe...

Salam Peace Dude!!!!!

Ladang Tebu...

Gua Kelam,Perlis


Saturday, October 23, 2010

Argggghhhhhhh!!!!!!!....Tekanan Aku!!!!Sial!!!

Salam Satu Malam....hahahaha....

Malam ni..punya la aku sedap tido..tiba2 ada rolkol..

Arrgghh!!!!!kacau daun la....org sedap2 mmpi indah..huhu...

Da rolkol...tiba2 ada pulak gotong royong.......Arrgghh...

Apa kes nie???????

Da tue.........junior plak kin panas...sial!!!!!!!!!!!

Arrgghhh!!!!!buduh!!!!!

Malas aku pikir...

Aku ni baru jer main ping pong td..

Walaupun aku x pandai sgt sal game ni....

Ahh!!lantak la.......

Janji aku enjoy...........

Apa pun...bgs aku p mandi...makan maggie...

Lagi sedap.....hahahaha!!!

Peace Dude!!!

Thursday, October 21, 2010

Ku Berjalan...



Ku berjalan,

Mencari arah tuju ku,

Mencari erti sebenar hidup,

Mencari kegembiraan,

Mencari sinar.

Huh!!Pagi2 buta...aku x dapat tido....aku bru pas lepak kat bilik member aku td..

Punya banyak kami gelak..

Semua terkena juga..hehehehe..

Best2 juga...bila lg akn merasa hidup camni kan..

Kami semua sini da final year...

Belum tentu lg dpt jmpa kan...

Sedih juga la....

Yang kami akan bakal berpisah juga..

Hurm....

Aku malas gak nak pkr...tp nak wat camna kan...

Hari tue pasti akan tiba...

Mesti sdh giler.........

Lebih sedih dr perpisahan kami sebelum kami di tempatkan kat pusat latihan amali masing2..

Huh!!!

Apa pun...hidup mesti di teruskan.....
Perjuangan hidup jangan sesekali terhenti....
Aku???
Akan ku kenang semuanya dalam ingatan ku..
Meski da jauh punya.....

Apa pn..kepada DSA JAN 09/DIS 10
Mulakan langkah mu dengan senyuman....
Peace Dude!!!
SALAM...............

Wednesday, October 20, 2010

Aku..


Salam Dan Selamat Peatang!!

Aku.....ermmmm.....

Aku adalah aku...

Seorang lelaki biasa...

Ingin cuba menjadi luar biasa...

Tapi masih tak mampu menjadi seperti itu..

Dia???

Entah....dia selalu pikir n igt aku selalu ker???

Seperti mana aku selalu igt dia...

Walaupun jarang aku berhubung dengan dia...

Harap2 begitulah....

Biar jarak memisahkan kami berdua...

Asalkan hati menjadi satu...

Buat Dia yang nun jauh di sana...

Semoga....

Baik-Baik Saja..

Bye...

O.B.O.R

Dalam melayari bahtera harapan,
Aku terdampar di tengah lautan,
Ku cuba mencari arah pulang,
Semakin jauh perjalanan,
Semakin hampir ke hujung perhentian.

Disaat ini,
Aku tersentak,
Dari perjalanan yang panjang,
Ku tersedar di saat api hampir membakar puntungnya,
Baru ku tahu,
Impian yang ku impikan,
Makin menjauh,
Dek kerana lenaku yang panjang,

Aku terhenti,
Ditengah lautan yang mendalam,
Ku cuba mencari arah persimpangan,
Yang harus ku tuju.
Untukku kejar impianku yang semakin pudar...

Tergapai-gapai dalam pencarian,
Perjalanan yang ku lalui makin kutinggalkan,
Langit yang warnanya cerah gemilang,
Berubah rupanya kearah kegelapan,
Aku meratapi nasibku dalam kepekatan malam,
Ku melangkah menyelusuri kegelapan,
Air yang putih jernih warnanya,
Makin membasahi dahiku,
Kakiku yang makin keletihan,

Diiringi hati,
Yang makin ingin merobohkan harapan,
Yang selama ini inginku genggam,
Fikiranku menerawang jauh ke alam fantasi,
Indahnya, andai semua itu menjadi realiti,

Dibumi nyata ku berpijak,
Apakah mampu terbina sebuah mahligai,
Yang gah bersinar dengan permata,
Andaiku menderita dalam kesuraman ini,
Kaki yang semakin lebur ini ku gagahi,
Demi ku laksanakan fantasi menjadi realiti...
Fikiranku menerawang jauh ke alam fantasi,
Indahnya, andai semua itu menjadi realiti,


Tapi apakah mampu kuteruskan pelayaran ini,
Tanpa cahaya yang menyuluh kegelapan.

Ku merasakan cahaya yang bersinar,
Memenuhi pandanganku yang kelam.
Disisi obor,
Yang menerangi kegelapan pelayaranku,
Yang menemani kesepian kalbuku,
Yang menjadi pendamping bicaraku,
Yang sentiasa disisiku,
Disaat kegelapan dan kesunyian,
Cahayamu yang sentiasa terpancar,
Tanpa mengira kecerahan matahari,
Malah sinaran bulan,
Kau ibarat api yang membakar semangat,
Disaat keteguhan hati kian hancur,
Dek kerana nafsu yang menggila...

Akhirnya,
Cahaya apimu yang membara padam jua,
Disaat itu,
Telah ku temui perhentian yang pasti.
Biarpun sinarmu telah pergi,
Bersama sinar mentari,
Yang makin menjelma disebalik awan,
Tetap kau tinggalkan untukku suatu kebahagiaan,
Kayu apimu,
Akan ku abadikan sebagai kenangan,
Cahayamu,
Akan sentiasa terpahat di hatiku,
Sebagai memori kita.
TERIMA KASIH OBOR...

Tuesday, October 19, 2010

Dulu?


Kata orang...dulu2 tue lbh indah drp skrg.....kenapa???

Apa alasan yg kukuh yg dpt membuktikannya???

Sebenarnya...tidak ada alasan....

cuma hanya individu yg merasa atau sedar sahaja dpt memahaminya...


Kerana banyak kenagan tersimpan dalam lipatan sejarah dan memori silam..

Aku tau..ramai yg ada memori indah saat dulu2....

Aku pn ada...mmg amat terindah....bersama kawan2...Family tersayang...N Si Dia...

Aku tidak mengerti kenapa aku tiba2 terkenang sejarah lepas..kenangan....memori....

Tak kira pahit ataupun manis....

Kalau di ingat2...mmg indah juga....

Kenangan lucu...

Tertawa...

Sedih...

Gembira...

Zaman2 kenakalan budak2...

Huh!!!! Mmg sgt indah....

Biar da jau aku tinggalkan smua tue..namun msh jgk segar dalam ingatan ku...

KENANGAN!!!!

Friday, October 15, 2010

Long Time No Time...Ahaks!!!!

Salam..............Hahaha....awal2 da aku merapuh..kuikuikuikui!!!!steady la bah..wahahaha..
xda story la aku ni sbnrnya...aku saja jak nak bg pnt tgn aku ni taip2.huhuhuhu....drp aku tdo jak kan..da la aku x solat jumaat..oopppssss!!!!ssshhh!!!diam2 r...hehehe....cuti bah...hehehe...apa pn aku tatap sihat brada d negeri org ni.........mmg x d nafikan aku cirit2 makan makanan org penang ni....semua kari belaka......aku pa lg....antam jak la....dr aku x mkn ka...huhu..

apa pn...doakan aku semoga semuanya berjalan lancar..amin!!!!!
k chow chin chau la....lalalala!!!

Wednesday, October 6, 2010

Bermulanya Kuliah...

Selamat malam...ermmmm......entry mlm ni pasal aku da duk kolej...da final year kan..erm..entahla....aku cam x ready lg la...aku takut sbnrnya....xnak extend..huhu....payah ow......aku nak gak abskannya....tp...........perasaan malas aku 2 masih kuat lg la....

Malam ni malam kedua da aku kat hostel ni.....aku sebilik ngn Mizan......dgn nama glamor dia kat kolej..."COMEL"..Hhehehehehe....

Aku ni baru jer bgn tdo sbnrnya...aku mmg klu kat kolej...tdo jer memanjang...mmg best la dpt jmpa kwn2 kolej yg lama da x jmpa......kutuk2...gurau senda....siap ngn gosip panas pn ada gak...hahahaha..

Sampai sini....aku cam nak sakit plak......mgkn sbb ptukaran cuaca n psekitaran kot....mmg da jd pkara besa da klu p ssuatu tmpt yg baru or lama da p......

Esok.....g kelas.....huhu..aku MALAS laa...................................uuwwaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

K la........aku nak tdo la..nnt klu ada story g..aku entry lg....

Wish Me Luck.............

Tuesday, October 5, 2010

Malam Terakhir Aku Di Sabah...

Esok.....Aku Bakal Meninggalkan Sabah..ermaku akan p pulau pinang....penerbangan aku pada pukul 10.30a.m...aku ni sbnrnya xda mood bah nak menaip ni...but aku paksakan juga utk menaip wlupn tgn aku ni berat nak menaip..huhuhu.............apa pn...tulung doakan jak aku....semoga perjalanan aku ni selamat sampai ke destinasi..n yg plg pntg..moga aku lulus exam..........amin..k la...chow..aku nak tido ni....salam.........peace...

Wednesday, September 29, 2010

Elaun Tak Masuk Lagi???


Arghhh!!!aku kecewa!!!elaun kami x masuk lg..huuhuhuhu...camna mo shopping...sia2 aku escape kja ari ni.....abs la...matron marah....huh!!!xpala..benda da terlanjur..apa blh buat...lgpn aku mmg malas nak kja ari ni....xda mood....aku mmg bad mood ari ni......mmg cam sial la....apa la jgk ertinya elaun kami lambt masuk ni....duit kat poket pn xda lgsg da.....tggl harap kna krm dr kg...2 pn lmbt g..tgh hari skt kunun dorg cakap....abs la...aku xmkn lg ni...lapar owwwwww.................huhuhuhu....

 Pesanan Khas :
Belajar la menabung..jangan sampai kehabisan duit
cam aku ni...
parah oww...
sakit kepala...
sakit perut..hehehehe..lapar kan..
so...kamurang pandai2la save budget sana...
k la...chow...

Monday, September 27, 2010

Suara (Ku Berharap) By : Hijau Daun


 Di sini aku masih sendiri

Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu
Bila esok hari datang lagi
Ku coba ’tuk hadapi semua ini
Meski tanpamu ouuw wooohh
Meski tanpamu
Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu di hatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya
Kalau ku masih tetap di sini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu ouuw wooohh
Aku menunggu
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada di hatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya
Ouuw wooohh…
Suara dengarkanlah aku

Sembang Petang!!


Salam Guys....huhu..tajuk ptg ni just 4 fun jak..xda pn yg special bah...huhuhu...just nak inform...td tgh hari kami da dpt tiket flight kami utk p pulau pinang..uhuhuh.....kami kna bagi dua tmpt..KK N  TAWAU..Aku flight dari tawau.....tanggal 5/10/2010.....pada pukul 10.30 a.m...smpi KL pukul 13.55 p.m..awl oo...pas 2 dr KL-PENANG plak kul 13.55 p.m...xpala...aku ni bakal lg mninggalkan negeri sabah...ndak juga lama bah....just utk 3 bln jak.....utk menghabiskan sisa-sisa pelajaran aku ni.....utk final exam..ospe..presentation..induksi n btn lg..huhuhu..mmg jadual kami sgt padat...hrp2 ada masa utk enjoy sekejap..hehehehe...apa pn..tulung doakan aku lulus exam tau...amiin............

WE ARE SPECIAL!

Setiap daripada kita dilahirkan daripada rahim seorang ibu. Biar sehebat mana kita membenci diri sendiri, jangan pernah lupa bahawa suatu ketika dahulu kelahiran kita pernah disambut penuh tawa, girang gembira oleh ibu dan ayah. Biarpun satu dunia membenci, ingatlah bahawa kita tetap istimewa. Oleh sebab itulah Allah masih membenarkan kita hidup bernyawa. Jika ada satu perkara yang harus disedari supaya kita tidak merasa lemah, itulah dia,  “We are special!“.



   Kita punya akal. Jika tidak, mustahil kita dapat membaca artikel ini. Akal adalah anugerah Allah yang tidak terhingga. Ia membezakan antara manusia dan haiwan, juga tumbuh-tumbuhan. Manusia yang sering menghina diri sendiri dan bersikap lemah di hadapan orang lain sebenarnya sedang bersikap kufur dengan nikmat Allah. Dia tidak tahu menghargai nikmat akal yang dianugerahkan kepadanya. Seolah-olah penghormatan Allah itu tidak mahu diterima dan dianggap tidak bernilai.
“Aku bodoh, mereka pandai…aku lemah tak punya apa-apa, mereka hebat”
   Orang yang tidak tahu menghargai diri sendiri adalah orang yang tidak tahu berterima kasih dan bersyukur kepada Allah. Maka, menyedari bahawa we are special adalah jalan menuju syukur.

 
 
Firman Allah:
 
 Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya (dan berkelengkapan sesuai dengan keadaannya). (At-Tiin:4)

   Keangkuhan kita, keengganan kita untuk menghargai ciptaan Allah iaitu diri sendiri boleh mengundang murka Allah dan menjatuhkan martabat kita di sisi-Nya. Firman Allah:
 Kemudian (jika ia panjang umur sehingga tua atau menyalahgunakan kelengkapan itu), Kami kembalikan dia ke serendah-rendah peringkat orang-orang yang rendah (At-Tiin:5)

   Apabila kita telah menyedari bahawa kita adalah istimewa, kita akan lebih bersyukur. Kesyukuran itu membawa kita menggunakan segala keistimewaan untuk berbakti dan taat kepada Allah. Kesedaran itu akan mengubah persepsi kita dalam kehidupan dan menjadikan kita lebih bertenaga untuk melangkah. Kita tidak lagi merasa sedih dan lemah di sisi manusia. Bahkan, itulah yang dikehendaki Allah. Firman-Nya:
 Dan janganlah kamu merasa lemah (dalam perjuangan mempertahan dan menegakkan Islam), dan janganlah kamu berdukacita (terhadap apa yang akan menimpa kamu), padahal kamulah orang-orang yang tertinggi (mengatasi musuh dengan mencapai kemenangan) jika kamu orang-orang yang (sungguh-sungguh) beriman. (Ali Imran:139)

   Kesimpulannya, ada 1001 sebab yang boleh kita rungkaikan untuk membuktikan bahawa “we are special!“.